VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
16. 8. 2023

Ukrajinski death metalci Bloody Harvest so s singlom I'm Gonna Live in You Forever po sedmih letih presenetili z novo glasbo. Pred tem so leta 2016 izdali single Pathological Anatomy, medtem ko je njihov prvenec Abstinence Syndrome še dve leti starejši.

Na svoj račun naj bi prišli ljubitelji bandov, kot so Six Feet Under, Bolt Thrower, Torture Killer, Kataklysm, Illdisposed, Amon Amarth in Hypocrisy.

24. 5. 2022

Nemški death metalci Disgusting Perversion so podpisali za Black Sunset/MDD, kjer bodo izdali svoj drugi studijski album, ki naj bi nagovoril ljubitelje starih Entombed, Bolt Thrower in Grave. Več informacij sledi.

7. 4. 2022

Pri založbi Edged Circle Productions je izšel album 4am ambientalnega projekta Crossed Paths, ki ga sestavljata Andy Whale (ex-Bolt Thrower, Darkened) in Jason Walton (Agalloch). Projekt je zasnovan v slogu gibanja kosmische Musik iz 70. let.

Album bo izšel na gramofonski plošči 24. junija. Ves dobiček iz prodaje bo namenjen žrtvam trenutnih vojnih razmer.

24. 3. 2022

Gorthor, one man death metal band iz Anglije, je posnel prvi demo Manifest Destiny, ki obsega vsega skupaj samo dva komada in ga lahko poslušata spodaj. Na svoj račun naj bi prišli ljubitelji zasedb, kot sta Bolt Thrower in Nile.

14. 2. 2022

DeathCollector so angleško-irska death metal zasedba, EP z naslovom Times Up pa je njihov debitantski studijski izdelek, ki bo luč sveta ugledal 4. marca. En komad s tega EP-ja že lahko poslušate spodaj, medtem ko je ta hkrati že tudi na Bandcampu na voljo za prednaročila.



DeathCollector so:
Andy Whale (Darkened, Ex-Memoriam, Bolt Thrower) na bobnih,
Mick Carey (Zealot Cult) na kitari,
Lee Cummings (Severe Lacerations) na baskitari,
Kieran Scott (Ashen Crown, Grimorte) na vokalu.

17. 12. 2021

Britanska death metal zasedba As The World Dies predstavlja naslovno skladbo As The World Dies s prihajajočega samonaslovljenega prvenca, ki naj bi izšel v kratkem pri založbi Transcending Obscurity Records. Na albumu na gostujočih vokalih sodelujejo tudi Karl Willets (Memoriam, ex-Bolt Thrower), David Ingram (Benediction, ex-Bolt Thrower), Kam Lee (Massacre, ex-Death), Gustaf Jorde (Defleshed) in drugi.

As The World Dies trenutno sestavljajo vokalist Jay »Crikey« Price, kitarist Scott Fairfax (Massacre, Memoriam, ex-Cerebral Fix), bobnar Chris McGrath (Ashen Crown), basist Bill Richmond (Pemphigoid) in kitarist/vokalist Ash Cotterill (Pemphigoid).

12. 10. 2021

Kultna britanska death/doom metal zasedba Enchantment predstavlja besedilni video za prvi single As Greed As The Eye Beholds s prihajajočega drugega albuma Cold Soul Embrace, ki bo izšel v začetku prihodnjega leta v sodelovanju z založbama Transcending Records in Cosmic Key Creations.

Skupina je nastala leta 1993 sredi britanskega death/doom metal gibanja v družbi Paradise Lost, Anathema in My Dying Bride. Še istega leta so izdali prvi demo A Tear For Young Eloquence, nato pa podpisali za založbo Century Media Records, pri kateri je v začetku leta 1994 izšel debitantski album Dance The Marble Naked. Sledili so številni koncerti z imeni, kot so Bolt Thrower, Anathema, Cancer in Cradle Of Filth, preden so leta 1995 razpadli in za seboj pustili material za celoten drugi album.

Enchantment iz Blackpoola še vedno sestavljajo Paul Jones (vokal), Marc Gibson (kitara), Steve Blackmore (kitara), Mark Tierney (bas) in Chris Sanders (bobni).

27. 1. 2021

Irski atmosferični doomerji Soothsayer so objavili animirani videospot za skladbo Cities Of Smoke, drugi single s prihajajočega prvenca Echoes Of The Earth, ki bo izšel 9. aprila pri založbi Transcending Obscurity Records. Na albumu kot gostujoči vokalisti sodelujejo tudi Ralf W. Garcia (Poltergeist, Wolf Counsel, Requiem), Paul Catten (ex-Lazarus Blackstar, ex-Medulla Nocte, ex-Stampin' Ground) in Dave Ingram (Benediction, Down Among The Dead Men, ex-Bolt Thrower, ex-Hail Of Bullets).

Echoes Of The Earth ponuja naslednje skladbe:
Fringe
Outer Fringe
War Of The Doves
Cities Of Smoke
Six Of Nothing
True North

26. 1. 2021

Death metal zasedba Memoriam, ki jo sestavljajo člani zasedb, kot so Bolt Thrower in Benediction, je izdala single Onwards Into Battle. Ta se nahaja na prihajajočem albumu To The End, ki bo izšel 26. marca pri Reaper Entertainment.

Avtorica: Tina Urek
21. 12. 2020

Angleška death metal/grindcore zasedba Raised By Owls je sprožila dobrodelno akcijo Metal Band Aid 2020, v okviru katere s priredbo slavne božične pesmi Do They Know It's Christmas? zbira denar proti revščini in brezdomstvu. Ves denar, ki bo zbran s prodajo digitalnega singla, bo doniran dobrodelni organizaciji Crisis, pri izdelavi priredbe pa so sodelovali člani preko 40 bandov: Street Soldier, Benediction, Memoriam, Bolt Thrower, Serrabulho, Beyond Your Design, Ragingspeedhorn Speedhorn, PaRtY-CaNnOn, Evil Scarecrow, Ten Foot Wizard, Massacre, Slugdge, Foetal Juice, Abduction, Grimorte, Nekrogoblikon, Vulvodynia, Basement Torture Killings, Countless Skies, Footprints In The Custard, Divine Chaos, I Saw The World Burn, This Is Turin, Ashen Crown, Embodiment, Mortishead, Impavidus, Brianblessed, Bloodthread, Underdark, Hellfekted, Pemphigoid, Mad Spanner, Sodomized Cadaver, Democratus, Helgrind, Incursion, Anakim, The Crawling, Total Consumption, Devastator, Oncology, Bleating Apocalypse, Boycott The Baptist, Reaper, Chestburster.

 

30. 7. 2019

Pevec David Ingram (Down Among The Dead Men, Echelon, Ursinne, ex-Bolt Thrower) se je vrnil v legendarno zasedbo Benediction, od katere se je po enaindvajsetih letih poslovil Dave Hunt (Anaal Nathrakh, ex-Dethroned, ex-Mistress). Prav tako je do menjave prišlo na bobnarskem stolčku, na katerem po novem sedi Giovanni Durst (Hiss Of Atrocities, Monument, Omicida, ex-White Wizzard).

5. 7. 2019

Memoriam predstavljajo besedilni video za naslovno skladbo novega studijskega albuma Requiem For Mankind, ki je izšel konec junija pri založbi Nuclear Blast Records.

27. 6. 2019

Memoriam na ogled ponujajo videospot za skladbo The Veteran z novega studijskega albuma Requiem For Mankind, ki je izšel prejšnji teden pri založbi Nuclear Blast Records.

14. 6. 2019

Memoriam so objavili napovednik za prihajajoči studijski album Requiem For Mankind, ki izide 21. junija pri založbi Nuclear Blast Records. Frontman Karl in bobnar Andy razpravljata o razvoju zvoka skupine skozi vse tri albume.

6. 6. 2019

Memoriam predstavljajo besedilni video za skladbo Undefeated s prihajajočega albuma Requiem For Mankind, ki bo izšel 21. junija pri založbi Nuclear Blast Records.

KONCERTI & FESTIVALI
28. 4. 2024
Nanowar of Steel
Rockhouse, Salzburg, Avstrija
28. 4. 2024
Marduk, Origin, Doodswens
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
28. 4. 2024
Bongzilla, Kadabra, Bongorodica
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana